Midas

MIDAS 25 DE ANI


        În decembrie 1993 domnul Dan Pavunev a înființat Midas.

        Mentalitatea inovatoare, spiritul constructiv, seriozitatea, disciplina erau în anii 90 caracteristicile unei generații de specialiști, muncitori și ingineri care la acel moment făceau ca  producția  industrială  să stea încă pe o rampa pozitivă. Industria în acei ani, încă era la loc de cinste în România, industria electronică așezată pe platformele industriale din București și Timișoara funcționa din plin, iar în Urziceni mai exista încă o perlă a industriei românești, Fabrica de Ferite, ulterior ROFEP.

       Instrucția primită în procesul de educație din școli și universități, avea ca scop alături de acumularea de cunoștințe, șlefuirea unor astfel de caracteristici individuale și pregătirea pentru a crea, a dezvolta sau a se dărui unei idei.

       Cu toate că lipsa reglementărilor din acea perioadă îi făcea pe foarte mulți să fie atrași de activitățile simple de natură comercială, au existat și câțiva (ex: Dan Pavunev), care motivați de aceste caracteristici tindeau către altceva: să producă lucruri, să inoveze procese, să creeze ceva nou.

       Evoluţia Midas a fost posibilă, în primul rând, deoarece filozofia pe care s-a clădit fenomenul de producție a fost cea în care s-a căutat optimizarea permanentă a celor 3 parametri magici pe care asociaţii MIDAS i-au aşezat în următoarea ordine: Calitate, Termen de livrare şi Preţ. Filozofia acestor parametri şi ordinea importanţei lor într-un moment în care pe plan internaţional presiunea asiatică în acest domeniu de activitate devenise un pericol real, a aşezat Midas şi firmele din grup pe drumul corect, către produse de nişă.

       În prezent Midas produce şi livrează către clienţi externi şi către piaţa românească multe lucruri minunate, elemente inductive complicate, subansamble electronice complexe şi aparate electronice industriale, echipamente medicale şi relee pentru calea ferata, tablouri de automatizare, componente care echipează aeronavele Airbus, transformatoare de curent pentru echipamente de siguranţă feroviară Siemens, aprinzătoare de gaz pentru centrale termice Vaillant, Viesmann sau Junker Bosch şi multe altele.

       S-au implementat în fabricaţie mai multe brevete de invenţie şi modele industriale, multe dintre ele proprii, altele cesionate, dar şi modele de fabrică recunoscute de partenerii interni şi externi Midas Water Technology, companie din grup, este autorizată de concernul german Wilo pentru fabricarea staţiilor de pompare pentru ape curate sau uzate complet automatizate.

Alături de produsul care se vinde de mai bine de 15 ani şi anume Midas AnAir, fabricat în diverse variante, Midas lansează anul acesta, primul Gateway de internet proiectat şi fabricat în Romania.

       Evoluţia cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi, scot în evidenţă salturi şi apoi perioade de aşezare şi de acumulare de energie, de dezvoltare de noi produse şi tehnologii. Suişurile şi coborâşurile, trecerea peste criză şi peste multe alte greutăţi, au maturizat firma, au întărit relaţiile cu clienţii, dar şi relaţiile interumane din interiorul firmei.


LA MULTI ANI MIDAS !!!


Updated: 23 septembrie 2021 — 18:22