Camera de Comert,
Industrie si Agricultura

IALOMITA

    Home
    Despre noi
    Colegiul de conducere
    Organigrama
    Membrii CCIAIL
    Achizitii publice
    Servicii
    Medierea muncii
    Consultanta firme
    Calendar manifestari
    Targuri si Expozitii
    Topul firmelor
    Misiuni economice
    AEGRM
    Arbitraj
    Informatii europene
    Proiecte implementate
    Proiecte in implementare
    Cursuri organizate de CCIAIL
    Membrii Camerei se prezinta
    Anunturi Membri
    Birou asistenta RSI
    Contact

Contor vizitatori :


Parteneri media
Naturenergy

Obiectiv Ialomita

Observator Ialomita

RoSEFF

Realitatea Ialomiteana

Antena1

FreshFM

Campus

Ialomita

Impact

Risso Scotti

A fost publicat Compendiumul - Oportunitati de finantare pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii prin programele de finantare ale Uniunii Europene dupa 2007. Detalii despre procurarea lui la tel./fax 0243-231353       

Informatii Europene

01. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Ruralq si Pescuit – Program SAPARD
Autoritate nationala responsabila de implementarea financiara si tehnica a Programului SAPARD în Romania, acest program fiind un instrument financiar oferit de Uniunea Europeana pentru a ajuta statele candidate in procesul de preaderare în domeniul agriculturii si dezvoltării rurale. Site-ul cuprinde modele de proiecte SAPARD implementate cu succes, ghidul solicitantului, Programul National pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, legislatie, protocoale de colaborare, stiri si multe alte informatii utile.
http://www.sapard.ro/

02. Biroul de Informare al Consiliului Europei in Romania
Obiectivul principal al Consiliului Europei este realizarea unei unitati mai stranse intre cele 46 de state membre pentru protejarea libertatii individuale, libertatii politice si a statului de drept. Biroul ofera servicii de informare, documentare, colaborare cu institutiile publice si ONG-uri de selectare si multiplicare a documentelor proprii Consiliului Europei pe temele de interes solicitate de institutiile publice, site-ul oferind informatii complete despre Consiliul Europei, despre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, documente oficiale (declaratii, rezolutii si rapoarte referitoare la Romania) si o sectiune de stiri cu arhiva.
http://www.coe.ro/

03. Casa NATO
Organizatie independenta, nonprofit, ce promoveaza valorile si institutiile euro-atlantice si pe a carei site este găzduit si Centrul de Informare NATO ce prezinta informatii despre activitatile si modul de lucru al NATO.
http://www.casanato.org/

04. Centrul de informare al Comisiei Europene in Romania
Lucrand in parteneriat cu autoritatile romane si societatea civila, delegatia Comisiei Europene in Romania ofera servicii gratuite de informare despre Uniunea Europeana si activitatile sale, sprijinind aderarea Romaniei la Uniunea European. Site-ul centrului cuprinde informatii complete despre Uniunea Europeana, prin intermediul sectiunilor: "Uniunea Europeana", "Institutii", "Delegatia Comisiei Europene în Romania", "Finantare", "Publicatii si Resurse", "Negocieri de aderare" si sectiunea "stiri".
http://www.infoeuropa.ro/

05. Euro Atlantic Club - Romania in Uniunea Europeana
Centru on-line de resurse privind demersurile Romaniei de aderare la Uniunea Europeana, insumand documente oficiale cu privire la negocierile de aderare si finantari europene, prezentarea ONG-urilor romanesti cu legaturi catre acestea si forum de discutii.
http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/

06. Euro Info Centre Romania
O retea cu acoperire natională integrata intr-o mare retea cu acoperire europeana, realizeaza informarea, consilierea si asistarea IMM-urilor in fata marilor provocari ale Europei: moneda unica Euro, comertul electronic, extinderea Uniunii Europene, s.a. Sectiunea "Oportunitati de afaceri" ofera cateva facilitati în vederea stabilirii unor contacte de afaceri la nivel european prin posibilitatea de a lansa cereri de cooperare si de a cauta oportunitati de afaceri în Europa, folosind anumite criterii de cautare. Mai cuprinde: informatii actualizate despre Uniunea Europeana, Jurnalul EuroInfo (cu arhiva si link-uri utile) si o sectiune cu stiri si evenimente din reteaua romaneasca
http://www.eic.ro/

07. Euromoneda
Este o sursa de informatii in limba romana despre moneda euro, cuprinzand prezentarea bancnotelor si monezilor Euro, evolutia ideii de monedă unica si zona euro. Mai include o serie de raspunsuri la întrebari frecvente despre Euro si un glosar, iar de la sectiunea Biblioteca pot fi descarcate documente oficiale, prezentari si articole pe această tema.
http://www.euromoneda.ro

08. Europa e a ta
Site dedicat zilei de 9 mai, Ziua Europei, cuprinzand detalii despre ultima editie a Festivalului de Film European si a concursului de idei de proiecte Europa la liceu.
http://www.9mai.ro

09. Institutul European in Romania
Este o institutie publica infiintata cu scopul de a asista administratia publica, mediul de afaceri si societatea civila în procesul de constientizare si asumare a exigentelor implicate de procesul de preaderare si integrare a Romaniei la Uniunea Europeana, prestand o serie de servicii de inalta competenta pentru grupurile sale tintă: politicieni, consilieri, specialisti si practicieni din domeniul integrarii europene, mediul academic si societatea civila. Activitatea sa este structurata pe trei axe principale: cercetare, formare in afaceri europene si traducerea aquis-ului comunitar, prezentate detaliat in paginile site-ului oficial al institutiei.
http://www.ier.ro/

10. Ministerul Integrarii Europene
Organ de specialitate al administratiei publice centrale ce asigura fundamentarea si coordonarea procesului de pregatire a adersrii României la Uniunea Europeană si conducerea negocierilor de aderare. Site-ul, disponibil în limba română si in limba engleza, prezinta activitatea guvernamentala in vederea parcurgerii etapelor impuse pentru aderare, progresele facute si sarcinile pe care le mai are de indeplinit Romania pana la 1 ianuarie 2007 si informatii utile despre Uniunea Europeana. Mai cuprinde: un dictionar de termeni comunitari, un ghid de calatorie in spatiul Schengen, stiri si communicate, date despre dezvoltarea regionala.
http://www.mie.ro

11. Misiunea Romaniei pe langa Uniunea Europeana
Text in limbile romana, engleză si franceza. Reprezentand principalul canal de comunicare intre institutiile europene si autoritatile statului roman, Misiunea are ca obiectiv promovarea relatiilor U.E. - Romania si finalizarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana prin elaborarea de documente de pozitie ale Romaniei si prin informarea parlamentarilor europeni cu privire la progresele inregistrate de România in cadrul procesului de aderare, oferind detalii necesare atât redactarii rapoartelor periodice ale Parlamentului, cat si obtinerii avizului conform, in vederea semnarii Tratatului de Aderare.
http://ue.mae.ro/index.php?lang=ro/

12. Primul motor de cautare a vocatiei in Europa
Este un portal pentru tineret construit în jurul ideilor de cunoastere si calatorie virtuala cu misiunea de a sprijini constientizarea sentimentului de apartenenta la o singura familie europeana. Prin sectiunile sale (Educatie, Voluntariat, Calatorii, Mediu, Lifestyle, Info, Sondaje, Forum), site-ul este o platforma de comunicare pentru tineri prin care furnizeaza elemente de continut care se adreseaza principalelor nevoi ale acestora, facilitand accesul larg al tinerilor din Romania la o serie de oportunitati induse de procesul de integrare europeana.
http://www.15-25.ro

13. Revista Cetateanului European
Numarul pilot al revistei electronice "Europeea", ce abordeaza subiecte din sfera culturii, literaturii, artei, din sfera politicii, a economiei, stiintei, tehnologiei, ecologiei, sanatatii si nu in ultimul rand din domeniul civic, social. Revista are un grad mare de adresabilitate si anume "cetateanul european", fiind disponibila (deocamdata) in limbile romana, engleza si franceza. Mai ofera: forum de discutii, motor de cautare si link-uri catre diaspora romaneasca din strainatate.
http://europeea.ro

14. Uniunea Europeana si Romania
Promoveaza o informare independenta cu privire la problematica Uniunii Europene. Informatiile sunt structurate pe urmatoarele domenii: drept comunitar (istoria UE, institutii, organe, tratatele UE, articole si referate,bibliografie, dictionar de termeni comunitari), spatiul Schengen,fonduri europene (Phare, Ispa, Sapard), moneda Euro, procesul de aderare, burse în Europa, joburi în Europa, link-uri utile.
http://www.europeana.ro/

15. Seminar EURO-Clin - "pentru o regiune mai informata si mai curata"
Camera de Comert, Indiustrie si Agricultura Ialomita in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Prahova organizeaza in data de 16.09.2008 ora 14.00 Seminarul EURO-Clin - "pentru o regiune mai informata si mai curata" ce are ca tematica constientizarea comunitatii de afaceri din regiunea Sud-Muntenia privind alinierea la cerintele de mediu ale Uniunii Europene cu scopul de a avea o regiune mai curata.

  Copyright © 2013 Camera de Comert, Industrie si Agricultura Ialomita